Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българският туризъм иска да удвои своя дял на полския пазар

Снимка: архив

За 5 дни до 28 октомври България се представя чрез т.нар. „роуд шоу“ в Полша. Инициативата е на Алианс Българско Черноморие, с подкрепата на Министерство на туризма и в сътрудничество с авторитетната маркетингова агенция AVIAREPS.

В поредица от срещи, представители на българския туризъм разговарят с техни партньори във Вроцлав, Катовице, Краков и Варшава. Целта е установяване и разширяване на съществуващите бизнес контакти.

Полша е традиционен пазар за българския туристически продукт с потенциал за развитие. Редица полски експерти посочват, че въпреки кризата около войната в Украйна при силен маркетинг от страна на България пристигащите полски туристи могат да се удвоят.

БНР подкасти:

Още от категорията

Запазваме по телефона чадър и шезлонг на морето

От днес туристите на българското Черноморие имат възможност да запазят чадър и шезлонг на плажа чрез приложението Мy spot, което може да се свали на всеки мобилен телефон.   "Резервирането и плащането онлайн може да стане от вкъщи за избран ден и плаж..

публикувано на 21.07.23 в 12:03
Созопол

Нестандартна инициатива популяризира чистотата на морската вода край Созопол

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев покани всички представители на туристическия бранш да плуват заедно, за да покажат кристално чистото море. Нестандартната инициатива в подкрепа на българското Черноморие се проведе сутринта на 15 юли, на централния..

публикувано на 15.07.23 в 17:49

Няма замърсяване от Украйна в българската и румънската акваторията на Черно море

Прогнозата за северозападната част на Черно море до 19 юли се запазва благоприятна, като потенциалните замърсители циркулират в акваторията на Украйна. На сателитните изображения не се наблюдава замърсяване в акваторията на България.  Според данните..

публикувано на 13.07.23 в 17:42