Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Защо?" – една красива лична изповед

Преди дни в София се състоя впечатляващ концерт с участието на любими български актьори, които изпълниха песни, създадени специално за тях. Автор и продуцент на проекта, наречен "Пеещите артисти", е Игор Марковски. След успешните спектакли в Бургас и Пловдив, както се очакваше, публиката беше препълнила зала № 1 на Националния дворец на култура на 1 ноември – Деня на народните будители. В програмата прозвучаха талантливите творби на редица известни композитори, сред които и песни на Биляна Ангелова, която традиционно пише и музиката, и текста. 

Сега ви предлагаме нейната авторска песен "Защо?" в изпълнение на Койна Русева – първата солова изява на актрисата в жанра, след дуетите ѝ с Миро. При това с доста трудна за изпълнение песен. Както сподели Биляна Ангелова за Радио България, "Защо?" е замислена още през 2019 г. Тогава аранжиментът е започнат от Емил Бояджиев, който за съжаление си отиде в началото на следващата година. Връщайки се към тази композиция, автор и продуцент поверяват аранжимента на Георги Цветков. Режисьори на клипа са Васил Стефанов и Стефка Николова, сценарист е Игор Марковски. Във видеото участва и талантливият млад цигулар Кай Орлинов.

Както всички песни на Биляна, ˮ"Защо?" е твърде лична изповед, пресъздадена с красива музика и текст, пълен с метафори.

ˮГлад в сърцето си ти, онемяла трева, ято жадни стрели. Как излъга деня посред нощ да цъфти?“

Песента за поредна седмица е в класацията Топ 20 на БНР.



По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15