Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алжир е готов да задълбочи връзките си с България в енергетиката

Снимка: president.bg

България високо цени ролята на Алжир като фактор на стабилност в региона на Северна Африка и Средиземно море и като особено важен партньор в осигуряването на надеждни доставки на енергийни ресурси за Европа в условията на криза. Това каза президентът Румен Радев на среща с президента на Алжир Абделмаджид Тебун в рамките на 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата в Египет.

Радев подчерта интереса на страната ни за провеждането в скоро време на бизнес форум между български и алжирски компании, на който да бъде обсъдена реализацията на общи проекти. Президентът Тебун изрази готовността на Алжир да задълбочи двустранното партньорство в енергетиката, включително и чрез доставки на втечнен природен газ за България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 23 май 2024 г.

В „България днес“ на 23 май правим обзор на най-важното от случилото се на Балканите през изминалата седмица, разказваме как 24 май, Денят на българската азбука, просвета и култура, се отбелязва по света, за дискусия, посветена на паметта и..

публикувано на 23.05.24 в 19:00

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09
Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59