Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново нападнаха българския клуб "Цар Борис III" в Охрид

Снимка: БГНЕС

Изпочупени са прозорците на помещението, където се помещава клубът на Гражданско сдружение "Цар Борис III" в Охрид, съобщиха за БТА от едноименното неправителствено сдружение. Нападението е станало между 1 и 2 часа след полунощ, прозорците вероятно са били замеряни с камъни. Полицията е направила оглед на място.  

За втори път клубът на сдружението "Цар Борис III" в Охрид е обект на агресия. Малко след официалното му откриване табелата беше атакувана и счупена с брадва, докато вътре имаше хора и представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Извършителят, 47-годишен жител на Охрид, сам призна в полицията, че е извършил деянието.

.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нучи Гроздани - учителят от Поградец

Албанският град Поградец , разположен на югозападния бряг на Охридското езеро, е място, където живеят и работят немалко албански граждани с български произход. Градът е център на едноименната община в област Корча, Източна Албания . Поградец е..

публикувано на 29.03.24 в 09:10

Правителството отпусна средства за българските общности в ЮИЕ

Министерският съвет одобри средства до 2 100 000 лева по Програмата за подкрепа на организациите на българските общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна и Молдова и на граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание за работа..

публикувано на 27.03.24 в 16:43

Българско училище "Гергана" ще отбележи тържествено 20-ия си рожден ден

По традиция българската общност в американския североизток празнува Деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май с редица концерти. Особено тържествено празникът ще бъде отбелязан от българското училище и хор "Гергана" в..

публикувано на 27.03.24 в 16:37