Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз вечер за българите в Берлин

Снимка: Facebook/bkiberlin

На 24 ноември Българският културен институт в Берлин представя дуото Асен Дойкин (пиано) и Владимир Кърпаров (саксофон). Те ще изпълнят авторска музика, включително пиеси от своите нови албуми. И двамата музиканти от десетилетия развиват кариерата си в чужбина.

Асен Дойкин присъства активно на музикалната сцена в Ню Йорк, където работи като джаз пианист, композитор, продуцент и преподавател. Пианистът преподава също в Музикалното училище във Верона и е гост-лектор на майсторски класове в Музикалния колеж “Бъркли“ в Бостън и в Кралската музикална академия в Стокхолм.

Владимир Кърпаров, познат и обичан джаз музикант в Берлин, има активна концертна дейност в Европа, предстои премиерата на новия му албум „Иглика“, който ще ви представим съвсем скоро. Ето и една от пиесите в албума в аванс.

Текст: Албена Безовска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Цветана Манева

Цветана Манева в ексклузивна среща с българите във Виена

Виена e единственото място извън България, където пленителната Цветана Манева ще отпразнува своята 80-годишнина. Пред сънародниците ни в австрийската столица ще бъде представен за първи път зад граница спектакълът "Честит рожден ден, Цветана", създаден..

публикувано на 20.04.24 в 05:10

Читалище "Кокиче" – българите в Япония за първи път регистрират свое образователно дружество

Втората по големина общност на сънародници в Япония регистрира първото българско образователно дружество в Япония - читалище „Кокиче“. Българската общност в региона Кансай е втората по големина и концентрация след тази в Токио, уточняват..

публикувано на 19.04.24 в 13:26

Град Русе е на фокус в Дните на България в Канада

За пети път в Британска Колумбия ще се проведат Дни на България в Канада, съобщи за БНР Генералният консул на страната ни в Торонто Велислава Панова . Събитието е на 19 април, като за първи път ще бъде домакинствано от град Салмън Арм. Панова..

публикувано на 19.04.24 в 05:55