Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Биг бендът на БНР ни подарява "Бяла Коледа"

Снимка: Биг бенд на БНР

Дни преди рождественските празници Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев кани своите почитатели на концерта, озаглавен "Бяла Коледа". Събитието е на 23 декември от 20.00 часа в Sofia Live Club. Ще чуем любими коледни песни, джаз стандарти и евъргрийни в изпълнение на джаз вокалистите Милица Гладнишка и Павел Терзийски.

Познаваме Милица като актриса и певица, която със зашеметяващото си присъствие завладява всяка сцена, била тя театрална или музикална. Умело смесвайки жанровете, владееща актьорско майсторство, оперно и джаз пеене, нейните виртуозни импровизации и блестящо чувство за хумор я утвърждават като желан гост-изпълнител в редица проекти на някои от най-добрите български музиканти.

Милица Гладнишка и Павел Терзийски
Павел Терзийски е също многоспектърен творец, известен с новаторските си вокални експерименти. Автор на три самостоятелни албума и съавтор в още няколко съвместни проекта, композитор на театрална и филмова музика, неговите търсения го отвеждат до колаборации с много от най-интересните и значими български джаз музиканти.

Без значение дали времето навън е снежно, на 23 декември оркестърът и двамата артисти ни обещават "Бяла Коледа" с много празнично настроение.

А дотогава оставаме с Милица Гладнишка, Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев и песента "Синьо". Това е една от най-популярните песни на композитора Иван Стайков. Създадена е в началото на 60-те години на м.в. Текстът е от Борис Априлов.

Снимки: Биг бенд на БНР

Още от категорията

Актьорът Добрин Досев с музикално предизвикателство – "След театъра"

Поредната песен от проекта "Пеещи артисти" на продуцента Игор Марковски носи подходящо заглавие – "След театъра". Този път актьорът, който пее, е Добрин Досев – познат както от филмите, в които участва, така в последните години и като част от..

публикувано на 29.08.23 в 10:15

Формация "Светоглас" ни представя на фестивал в Гърция

Музикален фестивал събира на Преспанското езеро 200 артисти от 5 държави. Всички те ще отправят послание за мир и разбирателство.  „Това са Балканите, това сме ние" е мотото на двудневното събитие, в което музиканти, певци и танцьори от Гърция,..

публикувано на 26.08.23 в 12:47

"Всеки звук" – нов музикален експеримент на трио Arrow

Младите музиканти от трио Arrow - Валерия Василенко – вокал, Александър Иванов – ударни, китари и клавишни, и Боян Манолов – бас – са готови с най-новата си песен. "Всеки Звук " е поредната песен-експеримент на триото, целяща смесването на..

публикувано на 25.08.23 в 10:15