Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Out of Muse представя дебютния си албум

4
Снимка: Facebook / Out of Muse

Out of Muse обединява Борислава Йорданова (вокал), Радослав Маринчев (китара), Снежанка Борисова (бас китара) и Николай Станев (барабани), които отбелязват една година от сформирането на състава със своя дебютен албум. Нарекли са го "Твоето име", по една от песните в него. А те са общо седем и са на български език, независимо че името на групата е на английски. Автори на всички песни (музика и текст) са четиримата изпълнители.

ˮНарекохме групата Out of Muse, защото нямаме конкретна муза, вдъхновението ни идва отвсякъде - от хората около нас, от работата ни заедно... А и не чакаме, дори в онези периоди, когато сме "пресъхнали" откъм идеи, а действаме. Дори един от нас да няма вдъхновение, то друг от групата ще го предизвика и творческият дух се появява"  – споделя за Радио България Борислава, вокалистката на групата. Тя е завършила НМУ "Любомир Пипков" с народно пеене, продължава в НМА ˮПанчо Владигеров“, добавяйки композиция като специалност, а в момента прави магистратура по музикален мениджмънт. Преди време тя беше сред сътрудниците на Радио България и написа няколко много интересни материала за аудиторията ни.


Останалите във формацията също се занимават професионално с музика, а Николай паралелно учи право. И четиримата участват в различни по характер проекти, което обогатява звученето на песните им, в които има фънк, етно, блус и дори метъл влияния. Албумът ˮТвоето име“ е издаден с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" и от няколко дни е публикуван във всички музикални платформи. На живо ще бъде представен на 14 декември в столичен клуб. Групата ще изпълни и някои от най-новите си песни, които предстои да бъдат издадени в началото на следващата година. Сега за вас избираме "Вина" – едно от заглавията в "Твоето име", новия албум на група Out of Muse.

Снимки: предоставени от участниците

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15