Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
С издигане на знамето на Европейския съюз пред сградата на президентската институция беше отбелязан Денят на Европа. На церемонията присъстваха президентът Румен Радев, председателят на парламента Наталия Киселова, вицепрезидентът Илияна..
Максимално е защитен националният интерес, в междусъседските отношения няма господстващо и подчинено положение. Така отговори премиерът Росен Желязков на парламентарно питане от партия "Възраждане" за споразумението между България и Гърция за..
България не е имала основание да забрани самолетът на президента на Сърбия Александър Вучич да прелети над българското въздушно пространство, за да отиде в Москва за военния парад на 9 май. Това каза премиерът Росен Желязков в отговор на..
За 146-та си годишнина Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София кани 146 участници да се включат във второто издание на Голямата..
В "България днес" на 12 май ви предлагаме : 01:05 - Актуална..
В понеделник преди обед ще преобладава слънчево време. Следобед главно в южната половина от страната ще превали. Минималните температури ще бъдат..