Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Японско-български център в България ще разработва нови млечни продукти

Снимка: mi.government.bg

Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката  Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хирургията в България е на високо ниво

ХХ-ата Международна конференция на Българската асоциация на хирурзите, гастроентеролозите и онколозите (БАХГО) събра в София видни специалисти в областта на хирургичната онкология и гастроентерология. Във форума взе участие и френският хирург..

публикувано на 10.05.25 в 16:35

Бургаски ученици с виртуален морски робот срещу отпадъците

Ученици от Бургас обединиха интереса си към технологиите и опазването на природата, създавайки дигитална игра, в която  симпатичен морски робот събира пластмасови и хартиени отпадъци от виртуалното море , преодолявайки вълни от замърсяване и..

публикувано на 10.05.25 в 09:25

"София Тех парк" е домакин на национален турнир по скоростно редене на Куба на Рубик

В интерактивния център за наука и технологии на "София Тех Парк" - "ТехноМеджикЛенд", на 10 и 11 май ще се проведе състезание по скоростно редене на Куба на Рубик. Събитието е част от официалния календар на Световната куб асоциация и се организира от..

публикувано на 10.05.25 в 06:30