Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Подготовката на небанковия финансов сектор за въвеждане на еврото е на много напреднал етап и значителна част от него вече е предприела конкретни мерки за адаптация към новата валута, заяви пред БТА новият председател на Комисията за финансов надзор..
Над една пета от българите са бедни, става ясно от анализ на Института за пазарна икономика. Хората, живеещи в дефицит, нарастват до 21,7% на основата на данни за безработицата, ниското образование, по-високия брой на децата в домакинството,..
Един златен и два сребърни медала завоюваха българските участници в първия ден на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. На земя шампион стана Еди Пенев, а брат му Кевин спечели сребърния медал. Европейската вицешампионка Валентина..
Официалният старт на летния туристически сезон ще бъде даден на 31 май в Поморие. С избора на града домакин Министерството на туризма поставя фокус върху..
Българска делегация, водена от министъра на правосъдието Георги Георгиев, присъства на интронизацията на архимандрит Гавриил като игумен на Зографския..
В "България днес" на 12 май ви предлагаме : 01:05 - Актуална..