Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България е сред търсените туристически дестинации на изложение в Мадрид

4
Снимка: Facebook/ Nova Duma

България участва в международно туристическото изложение FITUR в Мадрид (18-22 януари). То е насочено към масовия туризъм, а испанската столица традиционно е домакин на едно от най-значимите събития в туристическия сектор в световен мащаб.

Страната ни участва с информационен щанд, на който има представители от Министерството на туризма, а също от черноморската община Варна и старопрестолния град Велико Търново. Летище София и седем туристически агенции от България също се стремят да привлекат туристи чрез изложението.

Според информация на в. „Нова дума“ - единственият български вестник, издаван на Иберийския полуостров, участниците в тазгодишното издание на FITUR са около 8360 и идват от 107 държави, от 5 континента. Изложбената площ, на която са разположени щандовете, е 44 000 кв.м. Очакват се над 110 000 посетители, по-голямата част от които професионалисти.

Снимки: Facebook/ Nova Duma

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Летище Варна с 57% ръст на пътниците от началото на годината

От началото на 2023 се наблюдава значителен ръст на пътниците на летище Варна. Изглежда морската ни столица е на път да навакса сериозния отлив на пътуващи през последните две години, свързан с ковид пандемията. Заговори се и за рестарт на..

публикувано на 21.03.23 в 13:39

Видин посрещна първия кораб с чужди туристи за 2023 г.

Първият за туристическия сезон круизен кораб по Дунав акостира на 20 март във видинското пристанище. На борда на луксозния "Viking Lif" пътуват близо 150 американски  и японски туристи, които посетиха първо уникалните Белоградчишки скали и крепостта..

публикувано на 20.03.23 в 12:38

България е представена на туристическото изложение Ferien във Виена

Министерството на туризма участва в международното туристическо изложение Ferien в Австрия, което след тригодишно прекъсване се провежда в периода 16 – 19 март 2023 година във Виена. На българския щанд, организиран от министерството, се представят 6..

публикувано на 17.03.23 в 16:27