Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ой, девойче" на DJ Тишо и "Гласове на традицията" е номер 1 в международна класация

Снимка: toxitystudio.com

Българска песен е номер едно в международна класация за денс, хаус и електронна музика. Популярната френска платформа Promo Club е отредила първото място за месец януари 2023 г. на клубния ремикс на песента "Ой девойче", изпълнена от българската вокална формация "Гласове на традицията" и популярния Ди Джей Тишо.


Тихомир Георгиев (DJ TISSUE) e с богата артистична кариера, чието начало е поставено през 1995 година с проекта "Бисквитките", последван от албумите DJ Тишо (1999 г.), Експлозия (2001 г.), Т60 (2003 г.), The Friends (2006 г.), Georgieff (2012г.) и др.

"Гласове на традицията" изпълняват старинна българска фолклорна и църковна музика, като за първи път в професионалните фолклорни музикално-сценични форми съчетава женски с мъжки тембри.


В състава на групата влизат дългогодишните солисти на хора при някогашния Ансамбъл за народни песни на Българското национално радио и млади фолклорни дарования. Мъжкото присъствие е на квартет "Светоглас".


Изпълнителите от "Гласове на традицията" са гастролирали в най-престижните концертни зали на Европа, Азия, Америка и Африка, участвали са и в международни етно проекти, получили световно признание. Техен диригент е Милен Иванов.

Чуйте "Ой, девойче" на Ди Джей Тишо и "Гласове на традицията"

Съставила: Диляна Трачева

Снимки: promoclub.ovh, toxitystudio.com, Facebook / Гласове на традицията

БНР подкасти:

Още от категорията

Посоки в дебютния авторски албум на талантливата Калина Андреева

Калина Андреева е малко над 20-годишна, но вече е изградила име на талантлива контрабасистка, певица и автор на музика и песни. Първата си композиция създава още на 4-5 годишна възраст – тогава измисля мелодия, баща ѝ я хармонизира и така се превръща..

публикувано на 23.02.24 в 10:15

Песните на Кичка Савова "оживяват" във виртуално национално турне

На 22 февруари се навършват 90 години от рождението на Кичка Савова – една от най-значимите тракийски певици. Всички, които приживе са я познавали, пазят в сърцата си спомен за един талантлив, истински добър, светъл и благ човек. Кичка Савова остави..

публикувано на 22.02.24 в 06:30

"Моя трудна любов" – самостоятелен дебют на Яница Кънева

Познаваме Яница Кънева от успешното ѝ участие в предаването "Гласът на България" през 2023 г., където достигна полуфинал. Тя е родена през 1990 г. в семейство на музиканти, което от малка я приобщава към света на музиката. Завършва Национално училище..

публикувано на 21.02.24 в 10:15