Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организацията на българските студенти направи дарителска кампания за пострадалите в Турция и Сирия

Снимка: НПСС

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) във висшите училища в България организира кампания в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, съобщи БТА. 

Инициативата на студентските съвети е за събиране на топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки, всякакъв вид консумативи от първа необходимост, спални чували, завивки и спално бельо, хигиенни материали.

Пунктовете в Националния студентски дом и в Университета за национално и световно стопанство ще приемат даренията днес до обяд, след което ще бъдат транспортирани директно до засегнатите райони и раздадени на нуждаещите се. 

Студентите призовават желаещите да подпомогнат финансово пострадалите да дарят средства чрез БЧК и с SMS към номер 1466 към всички мобилни оператори. 

Досега в банковата сметка открита от Българския червен кръст, в помощ на пострадалите хора при земетресението в Турция и Сирия са постъпили близо 780 хиляди лева, а средствата от изпратените SMS надхвърлиха 250 хиляди лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините се завръщат

През нощта ще бъде ясно и вятърът ще стихне. Утре ще бъде слънчево, следобед – горещо. Максималните температури ще бъдат предимно между 32° и 37°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Следобед ще има незначителна купеста..

публикувано на 29.06.24 в 18:30

Сравнително малко нарушения по Черноморието установи Министерството на туризма

От началото на летния туристически сезон по Черноморието са извършени над 170 проверки и са установени шест нарушения, като за четири от тях са съставени административни актове, съобщи в Бургас Иван Виделов, директор на Дирекция “Контролна и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05
Илияна Йотова

Има опасност от сериозна политическа криза

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи ситуацията у нас като “ изключително нестабилна ”. “ Има голям опасност от сериозна политическа криза, която да направи така, че да не можем да се справим с Плана за възстановяване и устойчивост, с оперативните..

публикувано на 29.06.24 в 13:53