Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на френския център „Помпиду“ идва в България

Снимка: Facebook /Centre Pompidou

Директорът на националния център за изкуство и култура „Жорж Помпиду“ в Париж - Ксавие Ре, идва в България. Посещението му е планирано за 15 и 16 февруари, съобщава Френският институт в България. Програмата на Ксавие Ре предвижда негова лекция на тема „Музеят на изкуството днес: колекции, финансиране и развитие на публики“. Тя ще се проведе в рамките на изложбата "Жорж Папазов - Осветителят" на 15 февруари от 18.00 ч. в Балната зала на Двореца, пл. Княз Александър I, №1. Лекцията ще бъде последвана от разговор с публиката. Входът ще е свободен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Бакалова връчва Голямата награда на фестивала на Илия Алеков, представител на филма за България.

Филмовата драма "Лимонов" спечели голямата награда на “Синелибри“ в София

Италианско-френско-испанската 138-минутна биографична драма „Лимонов“ спечели голямата награда за майсторска литературна адаптация в международния конкурс за пълнометражен игрален филм на „Синелибри“. Фаворитът бе обявен от председателя на журито..

публикувано на 27.10.24 в 18:48

Честваме 165 години от рождението на езиковеда Александър Балан

На 27 октомври се навършват 165 години от рождението на акад. Александър Теодоров-Балан, който е първият теоретик на българския книжовен език, фонетика и граматика. Той е роден е роден през 1859 г. в с. Кубей, Бесарабия. Неговият баща Стоян..

публикувано на 27.10.24 в 15:28
Кадър от документалния филм „Да летиш с плавници“

“Док-Арт-Фест” представя български документални филми в Берлин

Седмицата на българското документално кино за изкуство и творци “Док-Арт-Фест” ще се състои в Берлин от 31 октомври до 6 ноември т.г. “Талантът няма националност, но корените му имат значение – от тях той черпи сила и се връща при тях, защото там..

публикувано на 27.10.24 в 11:33