Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И сънародниците ни в Испания събират средства в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

4
Снимка: Българска асоциация „Рила”

В момента Българската асоциация “Рила“ в Испания усилено набира средства в подкрепа на жертвите от унищожителното земетресение в Турция и Сирия. Даренията се събират в сградата на българското неделно училище "Райна Княгиня" в испанския град Бургос, както и в два от магазините в града, които са собственост на наши сънародници. Парите ще се превеждат всяка седмица на сметката на турското посолство в България, става ясно от публикация във Фейсбук страницата на организацията, която завършва с думите: "Добротата е смислена, когато е навременна!".

Очаква се благотворителната кампания да продължи поне един месец, съобщи за БТА Диляна Бодурова, председател на асоциация „Рила“. По думите ѝ, предложението за набиране на помощ за пострадалите, възникнало в интернет група по народни танци, е получило незабавна подкрепа сред българите на Иберийския полуостров още в първите часове след като новината за разрушителното земетресение беше разпространена. 


Участниците в инициативата все още обсъждат дали да не започнат да събират и вещи от първа необходимост. Това не е единствената благотворителна кауза на Асоциация “Рила“. Нейните кампании са насочени предимно в помощ на наши сънародници със здравословни проблеми, както и към бедстващи от руската инвазия украинци.

Снимки: 

Българско Неделно Училище,, Райна Княгиня "гр.Бургос, Испания

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Памет за Светите братя и в Гърция

Форум в Атина събира учени, учители и ученици по "Пътя на светлината"

С диктовка, посветена на 24 май, започват честванията на 20-ата годишнина от основаването на Българското неделно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Атина, Гърция. Събитията се организират на 10 и 11 май, когато православната ни църква почита паметта на..

публикувано на 20.04.24 в 13:27
 Цветана Манева

Цветана Манева в ексклузивна среща с българите във Виена

Виена e единственото място извън България, където пленителната Цветана Манева ще отпразнува своята 80-годишнина. Пред сънародниците ни в австрийската столица ще бъде представен за първи път зад граница спектакълът "Честит рожден ден, Цветана", създаден..

публикувано на 20.04.24 в 05:10

Читалище "Кокиче" – българите в Япония за първи път регистрират свое образователно дружество

Втората по големина общност на сънародници в Япония регистрира първото българско образователно дружество в Япония - читалище „Кокиче“. Българската общност в региона Кансай е втората по големина и концентрация след тази в Токио, уточняват..

публикувано на 19.04.24 в 13:26