Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Смелите момичета винаги са крачка пред другите, казва ни DIA в "Изгори ме"

Снимка: YouTube

DIA е артистичният псевдоним на Димана Мирчева. Преди осем години тя записа първата си авторска песен "Егея", която веднага се превърна в хит. Тогава, още ученичка в Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София, където изучаваше народно пеене, DIA постави началото на характерния си стил - комбинация между мейнстрийм и фолклор, който младата изпълнителка продължава да развива.

В "Изгори ме" - първата ѝ песен за 2023 година - DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Тя влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да бъде водещата в любовта.

"Изгори ме" е съвет по ноти - разказва DIA. - Истината е, момичета, че принцът на белия кон съществува само в приказките, а в реалността никога не идва. Във времето, в което живеем, мъжете станаха по-недоверчиви и се превърнаха в половинката, която ревностно пази сърцето си. В страстна връзка влиза само онази жена, която има смелостта да признае чувствата си, да изгори в тях, да направи първата крачка и вземе кормилото на любовта в свои ръце."


В новата си песен "Изгори ме", създадена с подкрепата на Национален фонд "Култура", DIA за пръв път работи с популярния автор на хитове Денис Попстоев. Известен с работата си за някои от най-големите имена в музиката, Денис признава, че и за него проектът с DIA e необичаен ход.

"Изгори ме" е първи опит на Попстоев да работи в емблематичния стил на певицата. И двамата се обединяват около максимата, че предизвикателство е не да предадеш модерно звучене на фолклора, а да запазиш неговата автентичност в модерен звук.

Тандемът активно действа по детайлите в песента, създавайки заедно музиката. DIA е автор на текста и мелодията, а Денис добавя майсторския аранжимент.

Финалния щрих към готовия хит добавя и интересното видео. В главната роля влиза нейно величество модерната жена. Визуалният отбор, изградил образа,  усеща посланието в текста на "Изгори ме" - смелите момичета винаги са крачка пред другите - и го вписва завладяващо в кадрите. 

Редактор: Диляна Трачева

Снимки: YouTube, Facebook / DIA

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:

Още от категорията

"Остава" започват минитурне в Германия и в Австрия

Не е клише, че група "Остава" повече от 30 години прави автентична музика с текстове, в които се припознават вече няколко поколения. Това лято им предстоят две турнета – както на родните сцени, така и извън страната. Започват от 9, 10 и 11 юни,..

публикувано на 09.06.23 в 10:05
Маестро Артин Потурлян на концерта в НМА по случай неговата 70-годишнина.

„В лабиринта на времето“ - концерт по повод 80-години от рождението на композитора Артин Потурлян

„В лабиринта на времето…“ ще ни поведе специален концерт в залата на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ (на 8 юни). Повод е 80-годишнината от рождението на композитора Артин Потурлян (1943–2022). Дългогодишен преподавател в..

публикувано на 08.06.23 в 11:42
Хор „Черноморски звуци“ - Балчик

Изпълнители от 5 държави гостуват на 11-тия хоров фестивал в Балчик

Тази вечер е откриването на 11-тия Международен хоров фестивал "Черноморски звуци", който ще се проведе от 7 до 11 юни в Балчик. След предишните десет издания форумът може да се похвали с участието на повече от 5300 певци в 203 хорови състава от 23..

публикувано на 07.06.23 в 05:55