Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение „ГЛАС“ в Босилеград готви богата културна програма за 2023 г.

Снимка: Сдружение ГЛАС - Босилеград

7 младежки инициативи ще подкрепи тази година сдружение „ГЛАС” в Босилеград с парите събрани от десетата благотворителна акция в края на 2022 г. Одобрени са 6 нови предложения на местни ученици и един проект нереализиран от миналата година. Босилеградчани ще имат възможност отново да се радват на „Новите майстори” от Кюстендил, които ще нарисуват поредните мурали по стените на къщите. Любителите на киното ще се срещнат с едни от най-добрите режисьори, продуценти и актьори в седмицата на филмовото изкуство. Босилеградското краище ще може да бъде видяно от високо, благодарение на дрон, който ще заснеме над десет автентични и все по-обезлюдяващи се босилеградски села. Съпътстващо с традиционния международен художествен пленер, тази година ще бъде организиран и фотопленер с изложба на фотоси с босилеградски мотиви. През лятото в Босилеград предстои и музикален уикенд с джаз, поп и рок музика с гост музиканти от България, Сърбия и Северна Македония. Инициативата „Сървайвър” - Босилеград също влиза в тазгодишния културен календар.

„Със споменатите събития младежите на Босилеград и любителите на различните изкуства ще могат да обменят опит и да се обучават, работейки с едни от най-добрите кино и анимационни, музикални и художествени лектори. Разменни гостувания ще има между младежите на Босилеград, Кюстендил и Благоевград. През това лято в Босилеград ни очакват интересни и разнообразни културно-образователни инициативи, в рамките на които ще посетим и Роженския събор”, каза председателят на сдружение „ГЛАС” Александър Димитров.

От сдружението изказаха още веднъж своите благодарности към всички дарители, участвали в юбилейната десета благотворителна инициатива, подчертавайки, че без тяхната подкрепа подобни културни прояви нямаше да бъдат възможни, предава БТО.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите, работещи в Кипър, могат да почиват на планина с държавна субсидия

В Кипър започва държавна програма за субсидиран летен отпуск на работещите. Тя е на стойност 900 000 евро и в нея могат да се включат и българите, заети във фирми на острова. До 27 септември 15 хотела в планинските курорти приемат почиващи по програмата...

публикувано на 17.07.24 в 09:50

Българската държава строи футболно игрище в молдовското с. Паркани

Футболно игрище, отговарящо на съвременните стандарти ще бъде построено в приднестровското село Паркани, където се намира една от най-големите български общности в Молдова. Проектът, иницииран от местните жители е финансиран от правителството на България..

публикувано на 16.07.24 в 12:49

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14