Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Емигрантска"

Снимка: YouTube / Doni & Neti Official

Дара и Дони – два различни гласа от две различни поколения (делят ги 31 години) се обединяват за презокеанско турне в САЩ и Канада, което започва днес (09.03) от Ню Йорк. Идеята е на Дони – певец, автор на песни и музикален продуцент, добил известност още през 90-те години на ХХ век от участието си в групите Атлас и Медикус и дуета Дони и Момчил, след което развива успешна солова кариера. Той кани за това турне младата, но вече утвърдена Дара, с която се срещат професионално преди седем години в музикалния формат "Х Фактор", а по-късно работят заедно и в други тв формати. Очаква се турнето да завърши на 9 април в Монреал, Канада, но не е изключено да бъдат добавени още дати.

Освен своите най-големи хитове, в това турне Дара и Дони ще изпълнят и няколко дуета, създадени специално за българската публика, която ще посети тези концерти. Сред най-новите музикални проекти на Дони е самостоятелният му албум "Емигрантски" от 2022 г., вдъхновен от безбройните концерти и срещи с емигрантски общности по целия свят. Десетте песни в този албум са по музика и текст на Дони, аранжиментите са на Георги Андреев – композитор и диригент, който умело съчетава познанията си в сферата на българския фолклор със симфонични оркестрации.

Първата песен в албума носи същото заглавие - "Емигрантска". Във видеото към нея участват български деца, живеещи в различни страни на шест континента.


Още от категорията

Композиторът Любомир Денев с камерна опера, посветена на Пейо Яворов

Трагичната съдба на един от най-талантливите български поети Пейо Яворов вдъхнови българския композитор Любомир Денев да създаде музиката към камерната опера "Стон или Трагедията на Яворов", чиято премиера е на 29 май от 20 часа на сцената на Летния..

публикувано на 28.05.23 в 10:05

"Трябваше" – момент на искреност от MIA D.

MIA D.  или Мария Димова е талантлива млада българска певица, която съчетава български фолклор с модерно звучене. От появата на последния музикален експеримент на MIA D. изминаха близо две години, в които обаче тя не спира да твори. Изпълнителката..

публикувано на 26.05.23 в 10:15

Британската група Depeche Mode пусна клип, сниман в България

Легендарната британска група Depeche Mode пусна клип, който е сниман в България, съобщава "Дневник". Видеото е към песента Wagging Tongue, която е част от новия албум на бандата Memento Mori. Клипът е сниман край намиращия се близо до София..

публикувано на 25.05.23 в 13:24