Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Емигрантска"

Снимка: YouTube / Doni & Neti Official

Дара и Дони – два различни гласа от две различни поколения (делят ги 31 години) се обединяват за презокеанско турне в САЩ и Канада, което започва днес (09.03) от Ню Йорк. Идеята е на Дони – певец, автор на песни и музикален продуцент, добил известност още през 90-те години на ХХ век от участието си в групите Атлас и Медикус и дуета Дони и Момчил, след което развива успешна солова кариера. Той кани за това турне младата, но вече утвърдена Дара, с която се срещат професионално преди седем години в музикалния формат "Х Фактор", а по-късно работят заедно и в други тв формати. Очаква се турнето да завърши на 9 април в Монреал, Канада, но не е изключено да бъдат добавени още дати.

Освен своите най-големи хитове, в това турне Дара и Дони ще изпълнят и няколко дуета, създадени специално за българската публика, която ще посети тези концерти. Сред най-новите музикални проекти на Дони е самостоятелният му албум "Емигрантски" от 2022 г., вдъхновен от безбройните концерти и срещи с емигрантски общности по целия свят. Десетте песни в този албум са по музика и текст на Дони, аранжиментите са на Георги Андреев – композитор и диригент, който умело съчетава познанията си в сферата на българския фолклор със симфонични оркестрации.

Първата песен в албума носи същото заглавие - "Емигрантска". Във видеото към нея участват български деца, живеещи в различни страни на шест континента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05