Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Петиция събира подкрепа за българската радиопрограма в Австралия

Фили Ладжман
Снимка: личен архив

Радио-телевизионната платформа SBS в Австралия планира спиране на излъчването на шест програми, сред които е и българската. Затова българите в страната събират петиция за запазването на програмата. Над 460 души са се подписали вече, обяви пред БТА Фили Ладжман, която е водеща на програмата и главен продуцент от 30 години.

Радио SBS предава на над 63 езика, за да обслужва общностите в страната. Българската програма е с 45-годишна история. На всеки 5 години радиото прави преглед на ефирните програми, за да оцени, кои общности имат приоритет. Според официалното преброяване говорещите български в Австралия са 2800 души, коментира Ладжман. Етническата общност в страната трябва да е поне от 25 000 души, за да има право на 1 час ефир в SBS. Българското радиопредаване на SBS е в петък от 19 до 20 часа. Подписката може да бъде подкрепена ТУК.

БНР подкасти:

Още от категорията

Изнесени консулски дни в Атланта

На 13 и 14 октомври консулската служба към българското посолство във Вашингтон ще проведе изнесени консулски дни в Атланта. Дните се организират по молба на голям брой наши сънародници от района на щата Джорджия, съобщават от посолството на България в..

публикувано на 29.09.23 в 00:06

Лондонски съд предяви обвинения към петима българи за шпионаж в полза на Русия

Петимата българи, уличени във Великобритания в заговор за шпионаж в полза на Русия, остават в затвора.   Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова днес бяха обвинени в конспирация за шпионаж, наблюдение на хора и..

публикувано на 26.09.23 в 15:23

България отпуска поредна финансова помощ за район Тараклия в Молдова

Споразумение за отпускане на около 1,5 млн. лева (14,5 млн. леи) от България за нуждите на район Тараклия беше подписано в Българското посолство в столицата на Молдова от посланик Мая Добрева и председателя на район Тараклия Иван Паслар.  "Финансовата..

публикувано на 25.09.23 в 15:20