Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създават регистър на българите в Япония

Снимка: Посолство на Република България в Япония

Българското посолство в Япония работи за създаването на регистър на българските граждани, пребиваващи в Япония. Включването става чрез попълване на електронно или хартиено заявление и съгласие за предоставяне на име, телефон за връзка, електронен адрес и град/префектура на пребиваване, пише Фейсбук страницата на дипломатическото представителство.

От посолството посочват, че предоставените данни ще се използват само за спешни случаи, които включват издирване от роднини или български власти, евакуации при кризисни ситуации. Регистърът ще се използва и за покани от посолството за различни прояви. 

Електронното заявление може да се свали от ТУК.

Документът трябва да се попълни, подпише, сканира и изпрати на Consul.Tokyo@mfa.bg.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Велико Търново впечатли сънародници от Сърбия

Българо-сръбският център от Враня организира  двудневна екскурзия до Велико Търново за членовете на сдружението. Голяма част от пътуващите за първи път посетиха старата българска столица.  „Дължим голяма благодарност на Генералното консулство..

публикувано на 02.09.24 в 14:02

Един час повече български език ще се изучава в Тараклия

Втори септември поставя началото на новата учебна година в молдовския район Тараклия, в който преобладаващата част от населението е с български корени. За първи път училищния праг прекрачват 308 първокласници, което е със 17 деца повече от..

публикувано на 02.09.24 в 13:25

Изложба, куклено представление и прожекция на филм ще гледат българите в Чикаго

Генералното консулство на България в Чикаго публикува на фейсбук страницата си календар с културните събития на българската общност в града за този месец. Едно от предстоящите събития е живописната изложба “Пулсът на красотата” на Григор Малинов,..

публикувано на 01.09.24 в 17:25