Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При визитата на сръбския президент в Босилеград са задържани двама българи

Босилеград
Снимка: Кирил Фалин

Българският генерален консул в Ниш Димитър Цанев е уведомил българското външно министерство за неприятни инциденти при посещението на сръбския президент Александър Вучич в населената с българи сръбска община Босилеград, предава БТА. 

По време на събитието на 11 март полицията в Босилеград е привикала и задържала с часове Димитър Димитров Треперски, дългогодишен активист за правата на българите в града, и учителката Даниела Михайлович. Така властите са попречили да бъдат издигнати плакати и връчено писмо на Вучич с искания на малцинството в региона.

В словото си пред гражданството Вучич е обещал подобряване на пътната инфраструктура, инвестиции в туризма и откриването на завод с 200 нови работни места. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Правителството отпусна допълнителни средства за дейността на Агенцията за българите в чужбина

Правителството одобри допълнителни средства в размер до 112 000 лв. по бюджета на Министерството на външните работи за 2024 г. Средствата са за Изпълнителната агенция за българите в чужбина към министъра на външните работи за подсигуряване на поддържането..

публикувано на 15.10.24 в 14:44
Мария Гусейнова

Мария Гусейнова: Никой в Азербайджан не ме пита защо говоря на български

"Обичам България, това е страната на моите исторически корени!", казва с вълнение в гласа Мария Гусейнова, председател на общественото сдружение "Подкрепа за развитието на азербайджано-българската дружба". Веднъж в годината тя идва в страната ни, за..

публикувано на 15.10.24 в 10:00
Домът на Ася Илкова

Ася Илкова от Сарасота, САЩ: Има много нови българи тук, благодаря за съпричастността

В окото на урагана природата замря за час, казва Ася Илкова, която посрещна опустошителната природна стихия "Милтън" в дома си в Сарасота, където живее от 10 години. "Б яхме помилван и, поне в района, в който живея аз и доколкото се чувам с..

публикувано на 11.10.24 в 14:45