Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При визитата на сръбския президент в Босилеград са задържани двама българи

Босилеград
Снимка: Кирил Фалин

Българският генерален консул в Ниш Димитър Цанев е уведомил българското външно министерство за неприятни инциденти при посещението на сръбския президент Александър Вучич в населената с българи сръбска община Босилеград, предава БТА. 

По време на събитието на 11 март полицията в Босилеград е привикала и задържала с часове Димитър Димитров Треперски, дългогодишен активист за правата на българите в града, и учителката Даниела Михайлович. Така властите са попречили да бъдат издигнати плакати и връчено писмо на Вучич с искания на малцинството в региона.

В словото си пред гражданството Вучич е обещал подобряване на пътната инфраструктура, инвестиции в туризма и откриването на завод с 200 нови работни места. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Културният ни институт в Будапеща представя художници, удостоени с наградата "Миклош Мажарофф"

В Българския културен институт в столицата на Унгария - Будапеща, тази вечер от 18:00 ч. ще бъде открита изложба на художници, удостоени с наградата "Миклош Мажарофф". Експозицията ще бъде открита от Андраш Какоцки – изкуствовед, директор на..

публикувано на 26.03.24 в 08:15

Деница Тодорова с дебютна изложба в България

Изкуството често пъти е онзи универсален език, който ни доближава един до друг и събира в един миг на съзерцание миналото, настоящето и бъдещето. Такова е изкуството на Деница Тодорова, която след 20 години живот и работа в чужбина и множество..

публикувано на 25.03.24 в 10:25

Вицепрезидентът празнува Тудорица сред българите в румънския град Търговище

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе гост на празника Тудорица - Конски Великден, честван от българите в румънския град Търговище. Ритуалът е част от културното наследство на сънародниците ни в Румъния. Обичаят бе отбелязан с парад на конете и фолклорна..

публикувано на 23.03.24 в 16:17