Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При визитата на сръбския президент в Босилеград са задържани двама българи

Босилеград
Снимка: Кирил Фалин

Българският генерален консул в Ниш Димитър Цанев е уведомил българското външно министерство за неприятни инциденти при посещението на сръбския президент Александър Вучич в населената с българи сръбска община Босилеград, предава БТА. 

По време на събитието на 11 март полицията в Босилеград е привикала и задържала с часове Димитър Димитров Треперски, дългогодишен активист за правата на българите в града, и учителката Даниела Михайлович. Така властите са попречили да бъдат издигнати плакати и връчено писмо на Вучич с искания на малцинството в региона.

В словото си пред гражданството Вучич е обещал подобряване на пътната инфраструктура, инвестиции в туризма и откриването на завод с 200 нови работни места. 

Още от категорията

В Битоля, Скопие и Струмица представят възможностите за следване в България

Информационни срещи за популяризиране на българското висше образование в Северна Македония ще се проведат на 10 февруари в Скопие и на 11 февруари в Струмица.  Срещата с младежи, които желаят да продължат образованието си в България, се организира от..

публикувано на 10.02.24 в 06:10

"Българска вечер” с песни и хора в района на Бостън

В Центъра за народни изкуства на Нова Англия в района на Бостън на 9 февруари ще се състои "Българска вечер", съобщава на фейсбук страницата си Българо-американският културен център "Мадара". В нея ще участват фолклорните групи "Диви жени" и "Зорница", а..

публикувано на 08.02.24 в 17:20

Магията на българския народен танц завладя българи, американци и японци в Ню Йорк

За първи път Ню Йорк стана домакин на майсторски клас по народни танци с именития ни хореограф проф. д-р Антон Андонов, ръководител на катедра "Хореография" в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив...

публикувано на 08.02.24 в 06:33