Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Аз и ти" – настроение с Tube Hedzzz

Снимка: YouTube

Ако трябва да изброим всички музикални проекти, в които участва Ангел Дюлгеров като китарист, автор на музика и текстове и бенд лидер, все ще изпуснем някой. Но сред тях със своята сурова енергия се откроява групата Tube Hedzzz, в която до него застават басистът Веселин Веселинов – Еко, барабанистът Росен Ватев, а преди известно време към бандата се присъедини и Пламен Денчев на клавишни. Виждали сме ги заедно и в други формации, но в Tube Hedzzz най-пълно разгръщат своите музикални предпочитания, които обхващат рокендрол, блус… и още нещо.

С два албума зад гърба си, те продължават да се забавляват и да избухват искрено, както в песента "Аз и ти" от дебютния им албум "Back To The Bluezzz", записан преди десет години още докато са трио. Като фронтмен на Tube Hedzzz Ангел Дюлгеров доказва, че и пеенето му се удава повече от добре. Той е автор на музиката и текста, по аранжимента са работили тримата с Еко и Росен Ватев.

БНР подкасти:

Още от категорията

"Остава" започват минитурне в Германия и в Австрия

Не е клише, че група "Остава" повече от 30 години прави автентична музика с текстове, в които се припознават вече няколко поколения. Това лято им предстоят две турнета – както на родните сцени, така и извън страната. Започват от 9, 10 и 11 юни,..

публикувано на 09.06.23 в 10:05
Маестро Артин Потурлян на концерта в НМА по случай неговата 70-годишнина.

„В лабиринта на времето“ - концерт по повод 80-години от рождението на композитора Артин Потурлян

„В лабиринта на времето…“ ще ни поведе специален концерт в залата на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ (на 8 юни). Повод е 80-годишнината от рождението на композитора Артин Потурлян (1943–2022). Дългогодишен преподавател в..

публикувано на 08.06.23 в 11:42
Хор „Черноморски звуци“ - Балчик

Изпълнители от 5 държави гостуват на 11-тия хоров фестивал в Балчик

Тази вечер е откриването на 11-тия Международен хоров фестивал "Черноморски звуци", който ще се проведе от 7 до 11 юни в Балчик. След предишните десет издания форумът може да се похвали с участието на повече от 5300 певци в 203 хорови състава от 23..

публикувано на 07.06.23 в 05:55