Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създадена е Асоциация на езиковите училища в България

Снимка: УНСС

В Университета за национално и световно стопанство в София днес беше обявено създаването на Асоциацията на езиковите училища в България. Тя се създава по инициатива на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. Учредители на Асоциацията са седем езикови училища - Първа английска езикова гимназия в София, Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" в София, 203-а Профилирана езикова гимназия "Св. Методий" в София, 22-ро Средно езиково училище "Георги С. Раковски" в София, 133-о Средно училище "А. С. Пушкин" в София, 18-о СУ "Уилям Гладстон" в София и Езикова гимназия "Д-р Петър Берон" в Кюстендил. УНСС се включва с двама свои представители - доц. д-р Васил Петков, ръководител на катедра "МИО и бизнес", и доц. д-р Антония Пенчева, ръководител на катедра "Чужди езици и приложна лингвистика", предаде БТА.

Като ползи за бъдещата дейност на асоциацията Димитров изтъкна, че университетът е част от елитната университетската мрежа ENGAGE.EU в партньорство с осем водещи европейски университета в областта на икономиката и социалните науки. В рамките на ENGAGE.EU има много възможности за колаборация със средните училища, младежите получават привилегията да учат в общности и да усъвършенстват езиковите си познания.


По публикацията работи: Анна Фуцкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 25 май подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани..

публикувано на 09.05.24 в 14:10

Каква е процедурата за получаване на българско гражданство?

В предишна публикация Радио България ви разказа какви са условията и основанията за придобиване на българско гражданство . В следващите редове ще ви разкажем за стъпките по самата процедура. Първата от тях е подаване на молба за българско..

публикувано на 09.05.24 в 10:20

МВР откри телефонна линия за изборни нарушения

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще работи денонощно открита линия на телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.b g  - за сигнали за нарушения или престъпления в изборния процес. Осигурената допълнителна възможност е..

публикувано на 09.05.24 в 09:11