Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 300 яйца от над 60 държави на изложба в Ямбол

10
Снимка: БТА

До 5 май жителите и гостите на Ямбол могат да разгледат изложба, включваща близо 300 експоната. Любопитното е, че това са яйца от 63 държави, които принадлежат на психолога и публицист Ваня Велкова - носител на редица награди и отличия, сред които и "Българка на годината – Света Злата Мъгленска" за 2016 година на Изпълнителната агенция за българите в чужбина. 


Освен от България и много европейски държави и Америка, сред яйцата има и такива от далечни дестинации, като Перу, Бразилия, Парагвай, Гватемала, Куба, Мексико, Мароко, Египет, Танзания, Кения, Афганистан, Пакистан, Индия, Япония, Сингапур, Виетнам, Тайланд, Шри Ланка, Малайзия, Оман и пр.

Снимки: БТА
По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Мел Гибсън и Христо Живков

Българският актьор Христо Живков ще присъства в продължението на "Страстите Христови", макар и дигитално

Точно 20 години след излизането на изключително популярния филм по библейски мотиви  "Страстите Христови", неговият режисьор – Мел Гибсън ще снима продължение. Това съобщи официално самата компания на холивудската звезда и продукцията вече е в..

публикувано на 05.05.24 в 10:20
Георги Господинов

Георги Господинов се среща с българите в Швейцария

На 2 май писателят Георги Господинов ще се срещне със сънародниците ни в Швейцария. Това съобщават във Фейсбук от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица". Срещата ще се проведе от 19:00 часа местно време в швейцарския..

публикувано на 02.05.24 в 05:35

Фотографът Валерий Пощаров за силата да се хванем за ръка

"В свят, който все повече се разединява, хващането за ръце се превръща в тиха молитва - начин да се съберем отново". Така започва описанието на проекта "Баща и син" на фотографа Валери Пощаров на сайта на Световната фотографска организация. На..

публикувано на 29.04.24 в 13:10