Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 300 яйца от над 60 държави на изложба в Ямбол

10
Снимка: БТА

До 5 май жителите и гостите на Ямбол могат да разгледат изложба, включваща близо 300 експоната. Любопитното е, че това са яйца от 63 държави, които принадлежат на психолога и публицист Ваня Велкова - носител на редица награди и отличия, сред които и "Българка на годината – Света Злата Мъгленска" за 2016 година на Изпълнителната агенция за българите в чужбина. 


Освен от България и много европейски държави и Америка, сред яйцата има и такива от далечни дестинации, като Перу, Бразилия, Парагвай, Гватемала, Куба, Мексико, Мароко, Египет, Танзания, Кения, Афганистан, Пакистан, Индия, Япония, Сингапур, Виетнам, Тайланд, Шри Ланка, Малайзия, Оман и пр.

Снимки: БТА
По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16
Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15