Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 300 яйца от над 60 държави на изложба в Ямбол

10
Снимка: БТА

До 5 май жителите и гостите на Ямбол могат да разгледат изложба, включваща близо 300 експоната. Любопитното е, че това са яйца от 63 държави, които принадлежат на психолога и публицист Ваня Велкова - носител на редица награди и отличия, сред които и "Българка на годината – Света Злата Мъгленска" за 2016 година на Изпълнителната агенция за българите в чужбина. 


Освен от България и много европейски държави и Америка, сред яйцата има и такива от далечни дестинации, като Перу, Бразилия, Парагвай, Гватемала, Куба, Мексико, Мароко, Египет, Танзания, Кения, Афганистан, Пакистан, Индия, Япония, Сингапур, Виетнам, Тайланд, Шри Ланка, Малайзия, Оман и пр.

Снимки: БТА
По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Бетани Хюз

Съкровищата на България "грейнаха" в предаването на Бетани Хюз навръх 24 май (ВИДЕО)

Емблематичният археолог и пътешественик проф. Бетани Хюз се отправя на вълнуващо пътешествие из България в новия епизод на "Съкровища с Бетани Хюз", който бе излъчен на празничния 24 май по канал Viasat History. Епизодът беше очакван с нетърпение от..

публикувано на 25.05.24 в 08:30
„За буквите“ на Черноризец Храбър

Кога е създадена глаголицата?

" Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки. Когато се кръстиха, бяха принудени (да пишат) славянската реч с римски и с гръцки букви без устроение. Но как може да се пише добре с гръцки букви: БОГЪ..

публикувано на 24.05.24 в 09:15
Инсталацията „Съседите“

Специални български събития за 24 май на Венецианското биенале

Гостите на 60-ото Биенале на изкуствата във Венеция ще могат да се включат в честването на Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Българският павилион на престижния форум ще..

публикувано на 23.05.24 в 10:15