Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС ще плати компенсации за украинското зърно при вдигане забраната за внос

Снимка: БГНЕС

Еврокомисията предлага пакет от мерки и втори транш финансова помощ за разрешаване на ситуацията на аграрния пазар в България, Полша, Словакия, Унгария и Румъния, съобщи земеделското министерство. Мерките ограничават вноса на 4 продукта от Украйна и списък със стоки, които ще са под наблюдение, като при нужда ще бъдат добавени в забраната.

Разговорите с Брюксел продължават с уверението, че крайното решение ще се вземе до дни при съгласие на всички участници в преговорите.

От земеделското министерство посочват, че спешните мерки на Еврокомисията потвърждават българската позиция за нуждата от намеса на Брюксел за нормализиране на пазара в най-засегнатите държави в близост до Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очаква се слънце и кратки, следобедни превалявания над планините

В събота  минималните температури в страната ще са между 11 и 14°, в София 12°. Сутринта в равнините и котловините ще има мъгли. През деня ще е слънчево. След обяд над планините в Западна и Централна България ще се заоблачи и превали. Максималните..

публикувано на 24.05.24 в 19:50

България празнува на 24 май своя "духовен Великден"

"Само който не познава колко струва разрухата на невежеството, може да се страхува от цената на образованието. Нашата просвета, вяра и култура съградиха България като държава на духа и съхраниха народа ни", каза президентът Румен Радев на честването в..

публикувано на 24.05.24 в 15:55

60% от пълнолетните българи продължават да четат книги

По повод празника на културата, просветата и българската писменост – 24 май в София до 2 юни се провежда Пролетния панаир на книгата. Според проучване на агенция „Алфа рисърч“ и Обсерваторията за икономика на културата през 2023 г. 70% от пълнолетните..

публикувано на 24.05.24 в 12:10