Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Хавана деца приготвяха българска баница

4
Снимка: Facebook / BGEmbassyCuba

15 деца от 3-ти клас в началното училище "Камило Сиенфуегос" в Хавана се включиха в "Готварска работилница" в ресторант "България" и се запознаха с някои от тайните на българската кухня. 

В рамките на инициативата "Месец на Европа в Куба" децата се научиха да точат кори и да приготвят традиционна българска баница. Разбира се, после изядоха сътвореното, танцуваха и се веселиха от сърце, съобщават от посолството на България в Хавана. На събитието присъства и българският посланик Тодор Кънчевски. Всички участници получиха почетни значки на България.

Снимки: Facebook / Посолство на България в Куба

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Моето българско лято" сближава българчета от чужбина с родната ни култура

Инициативата "Моето българско лято" за четвърта година събира на образователна ваканция в България деца на снародници от чужбина. Проектът има за цел да събуди и запази у децата обич към българския език, литературното наследство, историята и..

публикувано на 01.06.24 в 07:55

Сънародниците ни в Австрия поднасят цветя пред паметника на Христо Ботев

Българите в Австрия ще отбележат заедно Деня на Христо Ботев и на загиналите свободата и независимостта на България, съобщиха от посолството ни във Виена.   Дипломатическата мисия отправи покана към сънародниците ни да се съберат днес от 14,00 ч. в Парка..

публикувано на 31.05.24 в 10:49

Генералното ни консулство в Чикаго разказва за достиженията на българската емиграция в Северна Америка

Генералното консулство на България в Чикаго ще осъществи през лятото образователния проект “История и достижения на българската емиграция в Северна Америка”, съобщиха от дипломатическото представителство. Целта е българската диаспора да се..

публикувано на 31.05.24 в 09:26