Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоичков се срещна с българската общност и ученици в Барселона

Снимка: БТА

Реплика на Златната топка подари Христо Стоичков на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Барселона, на което той гостува на 22 април. В просветното средище българският футболист се срещна с ученици и техни родители. Там той разказа за дългия и труден път към мечтите, за знанието като инструмент за постигане на всички цели, за българския дух и неразривната връзка с родината.

По покана на Футболен клуб „Барселона“ българските и испанските фенове също можаха да си вземат автограф от Стоичков, който представи официалната си биография „Христо Стоичков. Историята“ в представителния фен магазин на „Барса“, разположен на улица „Ла Рамбла“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба представя български мозайки в норвежкия град Ставангер

Изложбата “България и мозайките“ показва нашето културно-историческо наследство в норвежкия град Ставангер, съобщиха от българското посолство в Осло, което е организатор на събитието. “ Изложбата представя историята на България чрез избрани примери..

публикувано на 04.05.24 в 16:11

Българи и миряни от други националности - заедно на Велика събота в църквата ни в Лисабон

На Велика събота българският православен храм "Св. Йоан Рилски Чудотворец" в португалската столица се изпълни от деца, учители и родители, които спазиха стародавната традиция по боядисване на великденските яйца. Инициативата е на енорийския..

публикувано на 04.05.24 в 15:10
Снимка: Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг

Дамски клуб протяга ръка на българките в Лайпциг и разкрива артистичната им страна

България през картините от миналото и бляна по завръщането обедини българките в Лайпциг. "Всички ние имахме желанието да се подкрепяме и така възникна идеята за Дамски клуб", казва неговият председател Румяна Дойнова. По думите й, той е създаден с..

публикувано на 04.05.24 в 08:10