Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ върнаха на България 3000 нелегално изнесени антики

4
Снимка: Facebook / EmbassyBGinUSA

Церемония по връщането на културни ценности на българската държава от страна на властите в САЩ, се проведе в българското посолство във Вашингтон, пише във Фейсбук страницата на посолството. Предметите са около 3000, като голяма част от тях са римски монети. Те са иззети от граничните служби на САЩ при опит нелегално да бъдат внесени на американска територия. 


Посланик Георги Панайотов приветства предаването и отчете успешното сътрудничество между правоприлагащите органи на България и САЩ, както в този, така и множество други случаи. Той поздрави представителите на Департамента по вътрешна сигурност и на Държавния департамент за положените усилия в борбата им за пресичане трафика на културни ценности, водещ до културно, научно и историческо обедняване на страни, пряко засегнати от този вид престъпления. 

Снимки: Facebook / EmbassyBGinUSA

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Трима полицаи пострадаха по време на футболния мач ЦСКА-София – ЦСКА 1948

Трима полицаи са пострадали на снощния плейофен двубой за класиране в Лигата на конференциите между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 на стадион “Васил Левски” в София, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Двама от тях са получили медицинска..

публикувано на 01.06.24 в 13:52
Димитър Главчев

Скандал със Сребреница няма, няма да участвам в предизборни спектакли

Служебният премиер Димитър Главчев отрече обвиненията, че е оказал натиск върху постоянния представител на България в Организацията на обединените нации Лъчезара Стоева да гласува с “въздържал се” резолюцията, осъждаща геноцида в Сребреница. “..

публикувано на 01.06.24 в 12:08

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10