Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консулски дни в услуга на българите на остров Крит

Снимка: БГНЕС

В края на следващата седмица предстоят изнесени консулски дни, в които сънародниците ни, живеещи на остров Крит, имат възможност да подновят своите лични документи или да потърсят съдействие от българските власти за решаването на конкретен проблем. Инициативата се провежда за 13-ти път и е една от целите, за които работи Сдружението на българите на остров Крит.* По данни на организацията, там живеят над 15 хиляди българи. Между 5 и 10 хиляди са и сезонните работници, прехранващи се предимно от бране на маслини, грозде, портокали и работа в оранжерии, както и работа в хотели.

Консулската служба ще работи всеки ден от 12 до 14 май с 1 час обедна почивка на адрес град Ираклио, ул. Софокли Венизелу № 43, (Стар зеленчуков пазар)

Вижте още:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България участва във Фестивал на нациите в Шарлот, САЩ

Българското неделно училище "Васил Априлов" в Шарлот, Северна Каролина, САЩ, ще бъде част от представянето на България и българската култура по време на Фестивал на нациите, организиран от Университета в град Шарлот. Събитието ще се състои на 21..

публикувано на 21.09.24 в 12:53

Населеният предимно с етнически българи Цариброд в Сърбия отбелязва своя празник

С богата програма от събития населената предимно с етнически българи община Цариброд (Димитровград) в Сърбия отбелязва празника си, съобщи БТА. Сред гостите днес, когато православните християни почитат Рождество Богородично по стар стил, се очакват..

публикувано на 21.09.24 в 10:04

Българите от "Гайтани" ще играят хоро на Румънския фестивал в Колорадо

Българската танцова група "Гайтани" от град Денвър, САЩ, поставя началото на новия творчески сезон с участието си в 26-ото издание на Румънския фестивал в Колорадо (Belmar Plaza, 439 S Teller St, Lakewood, CO  80226). "Първата ни есенна изява ще бъде на..

публикувано на 21.09.24 в 08:30