Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изложение “Уикенд туризъм“ и фестивал на туристическите забавления в Русе

Туристическо изложение „Уикенд Туризъм“ 2022
Снимка: Община Русе

Русенци и гости на красивия дунавския град се готвят за наситена със събития седмица. От 11 до 13 май емблематичното Доходно здание ще бъде домакин на 18-ото Туристическо изложение „Уикенд туризъм“. На него ще бъдат представени 40 щанда на различни туроператори, музеи, институции, общини и посолства у нас.

Програмата на изложението включва също презентации на някои от най-колоритните фестивали в България, както и форум под надслов „Дигитализация, новости и тенденции в областта на културата и туризма“ с участието на работещи в бранша.


По същото време на централния градски площад в Русе ще се проведе и Фестивал на туристическите забавления и анимации. Шах за деца, вело площадка, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка са само част от атракциите в програмата.

В четвъртък 11 май школата за прабългарски бойни изкуства „БагаТур“ и екип на крепост „Туида“ от град Сливен ще изнесат атрактивни представления, включващи елементи от средновековния бит, възстановки на бойни сцени и стрелба с лък. На централния русенски площад ще има също кулинарношоу на Иван Звездев, както и „Биг бенд парад“, с участие на формации от Габрово, Велико Търново и Общинския духов оркестър на Русе.


В съботния ден ще се проведе  Международнокулинарно състезание „Като шеф готвачите“, както и кулинарна надпревара „Надяждане с люти чушки“. За най-малките ще има дневна дискотека с анимация. А от 20:10 ч. ще започне ударна хип-хоп вечер с рап звездата 100 Кила. Празничната програма ще бъде закрита с атрактивно светлинно шоу.

Вижте още:

Съставил : Венета Николова

Снимки: Община Русе, Facebook /Туристическо изложение "Уикенд Туризъм"

По публикацията работи: Марта Рос

Още от категорията

Ретро влак и историческа възстановка във Велико Търново по повод Деня на независимостта

По случай 115-годишнината от обявяването на Независимостта на България в старопрестолният ни град е домакин на богата празнична развлекателна програма. На 23 септември (събота), в 9,15 часа на гара Трапезица във Велико Търново ще бъде представена..

публикувано на 23.09.23 в 06:15

"Tripper Travel Guide" с препоръка на всяка цена да посетим Военноморския музей във Варна

Военноморският музей във Варна бе включен в пътеводителя "Tripper Travel Guide", където попадна в списъка със задължителни за посещение забележителности на черноморския ни град. Освен това, музеят е получил и специална грамота от британската..

публикувано на 11.09.23 в 11:30

3 в 1 – съчетанието море, планина и село е хитът на сезон 2023

Къде, освен в България, човек може да съчетае слънчевите бани на морето с прохладата и зеленината на планината и благините на селския туризъм? Това лято, къщите за гости и семейните хотели, предлагащи въпросната комбинация 3 в 1, бяха резервирани на..

публикувано на 05.09.23 в 11:05