Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Продължавай да мечтаеш" - Мария Мутафчиева представя първия си самостоятелен албум

Снимка: eventim.bg

След 28 години и над 10 албума с Мери Бойс Бенд, Мария Мутафчиева издава своя първи самостоятелен албум, озаглавен "Продължавай да мечтаеш". Сценичното му представяне ще се състои на 13 май в Sofia Live Club.

"Създавах този албум във важни за мен години – в последната от тях отбелязвам своя юбилей, така че посвещавам този албум на своите 30 години на музикалната сцена – казва Мери, и допълва: – Всяка от песните ми ме представя такава, каквато съм била в годината, в която съм я пуснала като сингъл: "Приказка за нас" е от 2012, след това бяха "Дъждовните дни", "В моето сърце", "Нежната тайна"… Всяко от тези заглавия можеше да даде име на албума ми, но избрах да го нарека "Продължавай да мечтаеш" защото вярвам, че хората днес имат нужда от точно това послание. 30 години не са малко, но и 12 – времето в което създавах този албум, също не са малко. Мисля , че са си мои години, хората ще чуят песните и ще разберат още малко за мен."

Концертът е с вход свободен за деца и ученици, които ще влизат срещу лична карта, а всеки с билет ще получи албума "Продължавай да мечтаеш" като подарък.

Освен самата Мери, на 13 май в Sofia Live Club до нея на сцената ще бъдат още момчетата от Мери Бойс Бенд, дъщеря ѝ RIA, младиятизпълнител и автор Александър Георгиев – A.L.E.K.S. и тенорът Марио Николов. На живо ще прозвучат песните от албума, както и обичани хитове от репертоара на Мери Бойс Бенд. А сега - "Продължавай да мечтаеш"!

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

Още от категорията

Теодосий Спасов и неговият квинтет гостуват на българите в САЩ и Канада

"Теодосий Спасов фолк квинтет" е на турне в САЩ и Канада. Поканата е на Посолството на България в САЩ, а поводът – 120 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави. Концертите в периода 24 септември – 6 октомври..

публикувано на 26.09.23 в 10:15

Надежда Хвойнева – "Излел е Делю хайдутин"

Една популярна и обичана фолклорна песен звучи на почти всеки български празник, свързан с исторически събития. Това е прочутата "Излел е Делю хайдутин", включена през 1977 г. в Златната плоча на американските космически апарати "Вояджър", като..

публикувано на 22.09.23 в 10:15

Хор „Български гласове – Ангелите” започва европейско турне

Женският народен хор „Български гласове – Ангелите“ започва днес европейското си турне. Първият концерт е тази вечер в Хоофдорп, Нидерландия, в 20:15 часа местно време. Следват концерти в Хеерлен на 22 септември, в Херфорд на 23 септември, в Копенхаген на..

публикувано на 21.09.23 в 16:53