Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22 сини флага за българското Черноморие това лято

Снимка: БГНЕС

През топлите месеци „Син флаг“ ще се вее над рекорден брой  плажове на българското Черноморие – цели 22, съобщи пред БТА председателят на Българското движение „Син флаг“ Станимир Георгиев. Наградата „Син флаг“ е най-утвърденият еко етикет и стандарт в туризма в международен план. Тя се присъжда на плажове, отговарящи на редица критерии за качество, сред които чистотата на морската вода, както и безопасността, услугите и удобствата за туристите и пр.

Тази година, освен на българските плажове, престижното отличие е отредено и на едно наше частно яхтено пристанище. Носителите вече са потвърдени от международното жури, чието седалище е в Копенхаген, Дания.

В района на морската ни столица Варна носителите на „Син флаг“ се увеличават с два плажа, като признанието през тази година е присъдено и на „Бяла-юг“ и „Хижа Черноморец-юг“ . Най-дългогодишен носител на „Син флаг“ у нас е „Слънчев бряг“, допълни Георгиев. Според него този плаж кандидатства за сертификат от 1995 година.

Вижте още:

Съставил Венета Николова


По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30