Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Новият български хор “Иван Вазов“ в Берисо кани любителки-певици

Снимка: Sociedad Cultural Búlgara "Ivan Vazov" de Berisso

Новосформиран женски хор започва да провежда репетиции в българското културно дружество “Иван Вазов“ в аржентинския град Берисо (Sociedad Cultural Búlgara Iván Vazov de Berisso, Av. Montevideo entre 19 y 20 #1789, Berisso). От дружеството канят всички любители на музиката да се присъединят към новата формация.

Първата репетиция ще се проведе от 18:00 часа местно време на 30 май в сградата на дружеството на улица “Монтевидео“, предаде БТА.

“Най-важни са любовта ви към музиката и вашето желание да бъдете част от общност, която споделя българската култура и традиция“, допълват от дружеството.

Вижте още:

Още от категорията

Българското гражданство ще се връчва със специална церемония

Отказалите се доброволно от българско гражданство няма да имат право на възстановяване, решиха депутатите на първо четене за промените в Закона за българското гражданство. Натурализация ще получават само неосъждани за престъпление от общ характер...

публикувано на 21.09.23 в 13:23

Вече има и втори обвиняем за побоя над Християн Пендиков в Охрид

За пореден път делото за побоя на секретаря на вече заличеното българско сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков беше отложено. Този път причината е протест на работещите в съдебната система в Северна Македония. Адвокатът на обвинения за..

публикувано на 21.09.23 в 13:16

Канатицата вдъхновява български фестивал в Канада и любопитен музикален проект

Българската общност във Ванкувър, Канада, провежда от 21 до 24 септември фестивал на българските народни танци и шевици "Канатица" с участието на групи от цяла Северна Америка и Канада. Това е 10-ото издание на фестивала и съвпада с 20-годишнината..

публикувано на 21.09.23 в 10:15