Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Недей да правиш така" - вдъхновена от златната епоха на диско музиката

Снимка: Facebook / Poli Genova

Един от най-успешните артисти на българската музикална сцена – Поли Генова, която през 2016 г. спечели за България престижното четвърто място на Евровизия с "If Love Was a Crime" (Ако любовта беше престъпление), издаде нова песен - "Недей да правиш така".

Докато Поли обикаля Европа, пеейки пред многохилядна публика в Барселона, Варшава и Мадрид, тя създаде песен, вдъхновена от носталгията по златната епоха на MTV.

"Недей да правиш така" е на български език и следва линията на диско звученето, което е характерно за Поли в песните ѝ през последните години. Нейни автори са Щерион Пилидов и Елена Сиракова. Видеото към сингъла е режисирано от Вито Бонев. Абстрактните му и креативни похвати пресъздават перфектно духа на 90-те години. Целият клип е заснет на видео касети, постигайки този невероятно автентичен и носталгичен ефект. Самата Поли сменя няколко различни и непоказвани от нея досега визии.

Сингълът ще бъде част от новия албум на Поли Генова, с който се очаква да зарадва своята публика в края на годината.


За вълнението около създаването на песента Поли споделя: "Този свеж и различен проект, инспириран от музиката на края на 80-те и 90-те години, ни потапя в енергията, която ни кара да танцуваме в ритъма на диското! Благодаря на целия екип, с който работихме с огромно желание, вложихме цялото си вдъхновение и създадохме една малка музикална машина на времето. Песента и видеото се допълват перфектно и са подарък за всички, които отдавна чакат песен на български език от мен."

Преди дни Поли Генова бе специален гост на събитие, организирано от Българското училище "Иван Станчов" в Лондон по случай 35-ия му рожден ден, където пя пред ученици и гости в една от залите на катедралата "Св. Петър" на Нотинг Хил. Сред гостите бяха Княз Борис Търновски, наследник на българската монархическ традиция, и принц Кирил.

BBC радио излъчи специален епизод, посветен на Евровизия, в който Поли гостува на британската суперзвезда Сам Райдър и подкастът му "Music Life", който се слуша от повече от 98 милиона души по целия свят.

Рухва бавно мостът помежду ни Играеш си с ума ми Докога така? Мислиш, всичко ти е позволено Всеки път е за последно, но не става така Как беше хубаво преди, но споменът почти избледня Давам последен шанс преди да затворя тази врата Недей да правиш така Чуплива е любовта Обичам те, но запомни - не на всяка цена.


Редактор: Диляна Трачева

Снимки: Facebook / Poli Genova

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15
Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" с Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" ще ни преведат певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски – пианист, композитор и аранжор. Това ще се случи с помощта на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт на 21 март, от 19 ч. в Първо студио на..

публикувано на 20.03.24 в 11:05