Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планетариумът в Бургас вече посреща любознателни гости

Снимка: burgas.bg

Жители и гости на Бургас вече могат да се възползват от поредната атракция в морския град, която ще ги запознае със случващото в необятния Космос. Става въпрос за новооткрития планетариум, разположен в района на пристанищен терминал Бургас-изток, в близост и до Конгресния център. Блестящата сферична конструкция на това модерно съоръжение дава възможност в наблюдението на Космоса да участват едновременно 50 души.

Новият планетариум ще работи без почивен ден, а по повод Деня на детето – 1 юни, входът за прожекциите ще бъде свободен. Сградата е достъпна за провеждането на изнесени часове по география, както и физика и астрономия. Хора в неравностойно положение също са добре дошли, тъй като за тях е осигурен необходимият достъп.

Съставил: Йоан Колев
Снимки: Община Бургас



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30