Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Планетариумът в Бургас вече посреща любознателни гости

Снимка: burgas.bg

Жители и гости на Бургас вече могат да се възползват от поредната атракция в морския град, която ще ги запознае със случващото в необятния Космос. Става въпрос за новооткрития планетариум, разположен в района на пристанищен терминал Бургас-изток, в близост и до Конгресния център. Блестящата сферична конструкция на това модерно съоръжение дава възможност в наблюдението на Космоса да участват едновременно 50 души.

Новият планетариум ще работи без почивен ден, а по повод Деня на детето – 1 юни, входът за прожекциите ще бъде свободен. Сградата е достъпна за провеждането на изнесени часове по география, както и физика и астрономия. Хора в неравностойно положение също са добре дошли, тъй като за тях е осигурен необходимият достъп.

Съставил: Йоан Колев
Снимки: Община Бургас

Още от категорията

Римски езически храм е открит край село Татул

Археолози разкриха римски езически храм от III-IV век в района на древното светилище на Орфей край село Татул. Те попаднаха на него при разкопки на раннохристиянска църква, за която има сведения от 30-те години на ХХ век.  По думите на ръководителя на..

публикувано на 28.09.23 в 17:36

Балчишката Тузла, където лиманната кал и египетският метод правят чудеса

Балчишката Тузла представлява две езерца, разположени в непосредствена близост едно до друго, буквално на метри от морския бряг. Освен че е красиво, мястото е лечебно. Водата тук е много солена, почти колкото  тази на Мъртво море –..

публикувано на 28.09.23 в 11:15

Пампорово ще е един от малкото ски курорти в Европа с достатъчно сняг

Пампорово се готви за най-силния си зимен сезон, в който за първи път ще бъде домакин на Световна купа по сноуборд от календара на Международната ски и сноуборд федерация. Това съобщиха от курорта в днешния Световен ден на туризма.  П рез новия сезон..

публикувано на 27.09.23 в 14:18