Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската културна асоциация в Белгия с анкета за любимите български автори по света

Снимка: Facebook/acbenbelgique

Анкета за любими български писатели по света организира Българската културна асоциация в Белгия. Резултатите от допитването ще бъдат обявени на Петия фестивал на българската книга, който ще събере български писатели, издатели и читатели в белгийската столица на 10 и 11 юни, съобщава БТА.

Тази година сред участниците в събитието ще бъдат писателите Мария Касимова-Моасе, Виктория Бешлийска, Гергана Георгиева, Йордан Славейков, Владимир Зарев, Момчил Николов и издателят Манол Пейков. Те ще се срещнат с гостите на събитието, ще отговорят на читателски въпроси и ще дават автографи.

Форумът се организира от Българската културна асоциация в Белгия, с подкрепата на посолството на България в Брюксел, в партньорство с български издателства.
Снимки: Facebook/acbenbelgique


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нучи Гроздани - учителят от Поградец

Албанският град Поградец , разположен на югозападния бряг на Охридското езеро, е място, където живеят и работят немалко албански граждани с български произход. Градът е център на едноименната община в област Корча, Източна Албания . Поградец е..

публикувано на 29.03.24 в 09:10

Боряна Мургина: Логопед е нужен и за българчетата от неделните училища в чужбина

Човекът е част от обществото и трудно би живял без да общува. Затова грижата за доброто представяне пред другите започва още в ранна възраст, когато се учим да говорим. Всичко започва в семейството, но забързаният начин на живот забавя развитието в..

публикувано на 28.03.24 в 12:10

Правителството отпусна средства за българските общности в ЮИЕ

Министерският съвет одобри средства до 2 100 000 лева по Програмата за подкрепа на организациите на българските общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна и Молдова и на граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание за работа..

публикувано на 27.03.24 в 16:43