Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

С песента Redwall група „Летящите Номади“ прегръща природозащитна кауза

Снимка: Facebook/flyingnomadsmusic

Българското world неофолк дуо Flying Nomads се завръща с песента Redwall ("Червената стена"). В най-новия си проект Кристина Ангелова (даф, перкусии) и Даниел Ангелов (тамбура, вокал) изразяват своята тревога от непосредствената заплаха, свързана с инвестиционно предложение за създаване на кариера в регион, който е част от Натура 2000, в рамките на буферната зона на Биосферен парк "Червената стена", включен в списъка на ЮНЕСКО. Музикантите рисуват ярка картина на последствията от човешкия материализъм върху природата на Родопите и призовават последователите си да подпишат петиция срещу изграждането на кариерата.

Слушайте “Redwall” в Soundcloud тук

Вижте видеото:

Flying Nomads печелят широко признание чрез успешното си представяне на международни фестивали като Exit и Cosmopolis. А тяхната песен "Жар" попадна в промоционалния компактдиск на списание SONGLINES и допълнително ги затвърди на музикалната сцена.

Съставил: Венета Николова

Още от категорията

Теодосий Спасов и неговият квинтет гостуват на българите в САЩ и Канада

"Теодосий Спасов фолк квинтет" е на турне в САЩ и Канада. Поканата е на Посолството на България в САЩ, а поводът – 120 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави. Концертите в периода 24 септември – 6 октомври..

публикувано на 26.09.23 в 10:15

Надежда Хвойнева – "Излел е Делю хайдутин"

Една популярна и обичана фолклорна песен звучи на почти всеки български празник, свързан с исторически събития. Това е прочутата "Излел е Делю хайдутин", включена през 1977 г. в Златната плоча на американските космически апарати "Вояджър", като..

публикувано на 22.09.23 в 10:15

Хор „Български гласове – Ангелите” започва европейско турне

Женският народен хор „Български гласове – Ангелите“ започва днес европейското си турне. Първият концерт е тази вечер в Хоофдорп, Нидерландия, в 20:15 часа местно време. Следват концерти в Хеерлен на 22 септември, в Херфорд на 23 септември, в Копенхаген на..

публикувано на 21.09.23 в 16:53