Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Дичо и „И след съня“ – силно послание и красиво видео

Снимка: YouTube /B71 Production Studio

"И след съня" е първата песен на Дичо за 2023 г. Тя е всичко, което очакваме от певеца с кадифен глас: завладяваща мелодия, силен текст, въздействащо видео и виртуозно изпълнение.

Дичо създава музиката, а за текста и аранжимента го подкрепят Жана Живкова и Иван Йорданов - Чери.

"Всъщност това не е песен, която направих на един дъх. Напротив!" - споделя Дичо. - "И след съня" изиска много време и внимание, защото е посветена на нещо изключително важно. Пее се за онази чувствена необходимост да доказваш на любимата жена - всеки един момент, всяка една минута - че я обичаш, че е точната, че единствената…"

Посланието на "И след съня" впечатлява една от най-красивите танцувални двойки в България - държавните шампиони по латиноамерикански танци Васил Павлов и Таня Балтова и те се включват като главни герои във видеото. Под режисурата на Радостин Събев - Шошо, в изящен ритъм танцьорите разказват историята на една бурна любов. Музика, текст и визия показват как ако едни чувства са достатъчно истински, отново ще се изградят от счупените парчета любов.

Със сигурното хит начало за сезона Дичо прави анонс към още по-силни музикални събития, планувани до края на годината. Изпълнителят събира някои от любимите си песни, за да ги подреди в лимитирана селекция към нов албум. На 30-ти ноември, точно в навечерието на рождения му ден, почитателите на неговата музика може да очакват промоцията на албума, както и грандиозен юбилеен концерт на Дичо.

БНР подкасти:

Още от категорията

Теодосий Спасов и неговият квинтет гостуват на българите в САЩ и Канада

"Теодосий Спасов фолк квинтет" е на турне в САЩ и Канада. Поканата е на Посолството на България в САЩ, а поводът – 120 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави. Концертите в периода 24 септември – 6 октомври..

публикувано на 26.09.23 в 10:15

Надежда Хвойнева – "Излел е Делю хайдутин"

Една популярна и обичана фолклорна песен звучи на почти всеки български празник, свързан с исторически събития. Това е прочутата "Излел е Делю хайдутин", включена през 1977 г. в Златната плоча на американските космически апарати "Вояджър", като..

публикувано на 22.09.23 в 10:15

Хор „Български гласове – Ангелите” започва европейско турне

Женският народен хор „Български гласове – Ангелите“ започва днес европейското си турне. Първият концерт е тази вечер в Хоофдорп, Нидерландия, в 20:15 часа местно време. Следват концерти в Хеерлен на 22 септември, в Херфорд на 23 септември, в Копенхаген на..

публикувано на 21.09.23 в 16:53