Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Търсят се доброволци за Петия фестивал на книгата в Брюксел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българската културна асоциация в Белгия набира доброволци за работа на щандовете с книги на издателствата, гостуващи на Петия фестивал на българската книга в Брюксел. Събитието започва в събота, 10 юни, и ще събере в белгийската столица български писатели, издатели и читатели.

“Търсим доброволци с отношение към книгите за работа на щанд на някое от гостуващите издателства за събота и/или неделя. Тази година на гости ни идват единадесет издателства с над 300 заглавия. Ако искате да бъдете част от това приключение, пишете ни. Ще сме благодарни на всякаква помощ“, написаха от Българската културна асоциация в своята Фейсбук страница.


Още от категорията

Българите в Швейцария подготвят българско коледно парти

На 9 декември (събота) в град Вьовѐ, Югозападна Швейцария, ще се проведе българско коледно тържество. По време на събитието з а малчуганите ще бъдат организираниателиета за сурвачки и коледни играчки, както и изложба на детски рисунки на тема „Моята..

публикувано на 11.11.23 в 19:14
Втората творческа среща – семинар на ръководителите на фолклорни състави в чужбина

Ръководители на 37 български фолклорни състави от чужбина се срещат в София

60 представители на български фолклорни състави, от 15 държави, сред които Италия, Франция, Испания, Гърция, Норвегия, САЩ и от група „Мартеница", която е съставена изцяло от унгарци, участват във Втората творческа среща – семинар на ръководителите на..

публикувано на 11.11.23 в 14:12
Снимка: Датско-българско културно дружество

Есенен фестивал събира датчани и българи в град Орхус

Традиционният есенен фестивал, организиран от Датско-българското културно дружество, и тази година пренася в град Орхус късче от България чрез магията на нашенския фолклор и на традиционните кулинарни специалитети. Организаторите обещават добро..

публикувано на 10.11.23 в 10:25