Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Търсят се доброволци за Петия фестивал на книгата в Брюксел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българската културна асоциация в Белгия набира доброволци за работа на щандовете с книги на издателствата, гостуващи на Петия фестивал на българската книга в Брюксел. Събитието започва в събота, 10 юни, и ще събере в белгийската столица български писатели, издатели и читатели.

“Търсим доброволци с отношение към книгите за работа на щанд на някое от гостуващите издателства за събота и/или неделя. Тази година на гости ни идват единадесет издателства с над 300 заглавия. Ако искате да бъдете част от това приключение, пишете ни. Ще сме благодарни на всякаква помощ“, написаха от Българската културна асоциация в своята Фейсбук страница.


Още от категорията

Българският фолклор беше представен на благотворителен базар в Дъблин

Клуб за народни танци „Чемшир“ в Арма, децата от училище “Райна Княгиня“ с танцовите си хореографии и Габриела Иванова с изпълнение на български народни песни представиха България в международен благотворителен базар в Дъблин, Ирландия...

публикувано на 23.11.23 в 17:00

Президентството и БПЦ имат обща отговорност към българите в чужбина

Българската държава и Българската православна църква споделят обща отговорност за поддържането и развитието на връзките със сънародниците ни зад граница. Това бе общата позиция на президента Румен Радев и на Светия Синод изразена след среща в Синодалната..

публикувано на 23.11.23 в 10:02
Николай Павлов

Българи по света са сред кандидатите за търговски представители на България

Сто деветдесет и четири заявления са подадените за 23-те свободни позиции за търговски представители на България в 21 държави по света. Обявените от Министерството на икономиката и индустрията конкурси са в три направления - "Европейски страни", "Руска..

публикувано на 22.11.23 в 17:48