Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Търсят се доброволци за Петия фестивал на книгата в Брюксел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българската културна асоциация в Белгия набира доброволци за работа на щандовете с книги на издателствата, гостуващи на Петия фестивал на българската книга в Брюксел. Събитието започва в събота, 10 юни, и ще събере в белгийската столица български писатели, издатели и читатели.

“Търсим доброволци с отношение към книгите за работа на щанд на някое от гостуващите издателства за събота и/или неделя. Тази година на гости ни идват единадесет издателства с над 300 заглавия. Ако искате да бъдете част от това приключение, пишете ни. Ще сме благодарни на всякаква помощ“, написаха от Българската културна асоциация в своята Фейсбук страница.


Още от категорията

Жана Суслина от Украйна е "Българка на годината"

За 11-и път Изпълнителната агенция за българите в чужбина връчи отличието "Българка на годината – Св. Злата Мъгленска 2022" и по този начин изрази признателност към всички дами, които със своята активност допринасят за опазването на българското..

обновено на 17.11.23 в 19:46

За преброяването в Албания и значението му за българското национално малцинство

След удължаване от две седмици, процесът по преброяване на населението в Албания приключи на 15 ноември. По препоръка на ООН и ЕС, от 20 ноември до 20 декември 2023 г. ще бъде проведена анкета, чрез която ще се оцени качеството на преброителния процес,..

публикувано на 17.11.23 в 19:45

Българският език и литература бяха във фокуса на форум в Неапол

Неаполският университет "Ориентале" беше домакин на Международна научна конференция "Славянските литератури през 21-ви век между регионализма и глобализацията". Форумът се проведе под патронажа на Посланика на България в Италия и на Община Неапол, с основен..

публикувано на 17.11.23 в 19:10