Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново е домакин на Международен фестивал на възстановките

Фестивал „Средновековен Търновград: Трубадури
Снимка: „Международен Средновековен фестивал“

Крепостта Царевец във Велико Търново се превърна в сцена на събития от Средновековието, в рамките на Международния фестивал на историческите възстановки "Средновековен Търновград" от 8 до 11 юни. Програмата му включва 170 исторически събития, които представят бита, всекидневието, воинските умения и изкуствата от средните векове, а също и концерти, театрални спектакли, модно ревю и демонстрации.

Специалната тема тази година е „Селският цар - възшествието” и е посветена на „смелото сърце“ на средновековна България – Ивайло. Във фестивала участват групи за исторически възстановки и свободни реконструктори от България, Гърция, Италия, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция, които показват какви са били кухнята, занаятите, изкуствата и воинските умения на България, Византия и Европа от XII-XIV век.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празник на розата в град Гурково

Празник под знака на омайната гурковска роза ще се състои днес в едноименния град. Чрез него общината ще изрази признателност към усърдието на розопроизводителите, които поддържат визитната картичка на района. “ Маслодайната роза се разцъфтя по-рано..

публикувано на 19.05.24 в 06:00
Снимка: Фейсбук / Посолство на Република България в Япония

Работилница за бродиране на българска шевица в Япония

Уъркшоп по бродиране на българска шевица ще се проведе в сградата на посолството на България в Япония на 19 май , а крайният срок за записване за участие в мероприятието е 16 май . За това съобщават от дипломатическата ни мисия в Токио...

публикувано на 16.05.24 в 08:10

“Вкусни плевенски гозби” на градския площад

Кулинарен фестивал ще представи автентични ястия от плевенския край. Той се открива днес на централния площад “Възраждане” и е част от програмата за празника на Плевен – 15 май. Организатори на “Вкусни плевенски гозби” са гражданската инициатива..

публикувано на 12.05.24 в 07:00