Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 вида птици кацат на Моста на влюбените

Снимка: Culturama 2023

“Птиците – рай на земята” е заглавието на изложбата, която ще бъде открита днес на столичния Мост на влюбените в рамките на фестивала “Culturama 2023”. България е една от най-богатите страни в Европа по разнообразие на птиците – у нас са установени над 400 вида и броят им расте постоянно, припомнят организаторите.  

В изложбата ще бъдат представени както добре познати птици като свраката и щиглица, така и редки и застрашени от изчезване видове, завръщащи се в страната ни с цената на упорити усилия, като белоглавия и черния лешояд и белошипата ветрушка.  

В рамките на фестивала ще се състоят дискусии по темата за птиците и ще бъдат излъчени два документални филма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На снимката: директорът на Художествена галерия - Казанлък д-р Пламен Петров (вляво) и пешеходен тур, посветен на Иван Милев

В Казанлък – по следите на големия художник Иван Милев

Поради големия интерес, екипът на Художествената галерия в Казанлък организира втори пешеходен тур "По следите на Иван Милев". Обиколката ще започне от двора на Катедрален храм „Св. Йоан Предтеча“ (ул. „Георги Бенковски“ 13) тази вечер в 18 ч...

публикувано на 28.09.24 в 08:10

"Триумф" - българският кандидат за "Оскар" триумфира на "Златната роза"

Във Варна филмът "Триумф" на режисьорския тандем Петър Вълчанов и Кристина Грозева спечели голямата награда за пълнометражен филм на 42-ия фестивал на българското кино "Златната роза". Лентата получи и наградата за сценарий, написан от двамата..

публикувано на 27.09.24 в 09:24

"Пощенска кутия за приказки" продължава да пътува сред българите зад граница

След 17 успешни дати в Европа, популярният литературен формат "Пощенска кутия за приказки" продължава своето европейско турне с още 11 локации. То представя репертоар от нови и любими на публиката текстове, писани специално за сънародниците ни..

публикувано на 27.09.24 в 07:25