Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 вида птици кацат на Моста на влюбените

Снимка: Culturama 2023

“Птиците – рай на земята” е заглавието на изложбата, която ще бъде открита днес на столичния Мост на влюбените в рамките на фестивала “Culturama 2023”. България е една от най-богатите страни в Европа по разнообразие на птиците – у нас са установени над 400 вида и броят им расте постоянно, припомнят организаторите.  

В изложбата ще бъдат представени както добре познати птици като свраката и щиглица, така и редки и застрашени от изчезване видове, завръщащи се в страната ни с цената на упорити усилия, като белоглавия и черния лешояд и белошипата ветрушка.  

В рамките на фестивала ще се състоят дискусии по темата за птиците и ще бъдат излъчени два документални филма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на..

публикувано на 15.06.24 в 09:05

Балетът на Националната опера е гост на фестивала Sounds of Oradea в Румъния

Балетът на Националната опера гостува на фестивала Sounds of Oradea в Румъния, съобщават от Софийската опера и балет. Третото издание на международния фестивал е от 14 до 16 юни и включва три програми в популярни културни пространства в града...

публикувано на 15.06.24 в 08:35
Директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева

В Берлин представят майстора на живописта Дечко Узунов

Тази вечер,13 юни, от 19.00 ч. директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева ще представи пред публиката в Берлин каталога "Дечко Узунов". Събитието ще се проведе в Българския културен институт (Leipziger Str. 114 – 115,..

публикувано на 13.06.24 в 16:01