Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Риболовци мерят сили на състезание край Дяволския мост на Арда

Снимка: Общинска администрация-Ардино/архив

Близо 50 риболовци, сред които мъже, жени, юноши и деца, ще се състезават по улов на речна риба край Дяволския мост на река Арда, съобщи БТА. Програмата на риболовния фестивал започва с туристически поход от град Ардино до Дяволския мост на 17 юни. По данни на Общината, във водите на Арда, под Дяволския мост, живеят над 50 вида риба. Организаторите твърдят, че няма да зарибяват реката. За най-добрите въдичари от региона и страната са предвидени специални награди – за рибарите, уловили най-малка и най-голяма риба, както и за „карък“ на състезанието.

Дяволският мост е един от най-посещаваните туристически обекти в родопската община, а в летните месеци на ден идват стотици туристи.

Съставил: Дарина Григорова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05

Международна изложба в София призовава българите да гласуват

На 2 май в София в парковото пространство на НДК ще бъде открита международната изложба "Излез и гласувай" на глобалнoто креативнo студиo за социално въздействие Fine Acts, подкрепена от Бюрото на Европейския парламент в България. Идеята на експозицията..

публикувано на 02.05.24 в 06:30
Снимката е илюстративна

Акула изплува на плажа в Бургас

Малка черноморска акула с дължина около 90 см е изплувала на бургаския плаж. Тя е забелязана пред едно от заведенията на Северния плаж и веднага е върната в морето, предаде БНТ. Черноморските акули са безобидни, уверяват опитните рибари. Според тях няма..

публикувано на 01.05.24 в 17:03