Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любчо Георгиевски сравни решението на Бундестага за Северна Македония с акт на Коминтерна

Снимка: БГНЕС, архив

Резолюцията на германския парламент за утвърждаване на македонската идентичност, език и култура по своя формат, съдържание и международна тежест е равна на тази на Коминтерна от 1934 г., написа във Фейсбук бившият премиер на Македония Любчо Георгиевски, припомняйки, че такива актове са приети от Титова Югославия и България на Георги Димитров. Георгиевски, който има и българско гражданство допълва, че с такива документи не могат да се похвалят „дори самите германци”, англичаните, французите, италианците, американците или канадците. „Сега не мога да се начудя на омаловажаването и игнорирането на резолюцията от всички защитници на македонската идентичност. Изведнъж се оказа, че тя няма  значение? Изглежда, че за да бъдеш истински македонец, трябва 100% да мразиш българите, дори и в собствена вреда”, пише Георгиевски. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българо-Американска асоциация в Невада

Българската асоциация в Невада със специални сертификати за признание от управата на Лас Вегас

Българската общественост в американския щат Невада получи признание за ангажираност и принос в културния обмен и представянето на българското културно наследство и традиции.  Сертификатите за признание, издадени от кабинета на..

публикувано на 07.05.24 в 17:08
Антоанета Цонева

Приемането на изцяло нов Закон за българите в чужбина е възможно в парламент с дългосрочен хоризонт

Законът за българите в чужбина не е променян повече от 20 години. Смята се, че извън страната живеят над милион и половина наши сънародници, макар през последните години да се наблюдава и тенденция за завръщане към България. По данни на Националния..

публикувано на 07.05.24 в 15:25

В Тараклия празнуваха годишнината от основаването на града

На Гергьовден в Тараклия отбелязаха  211 години от основаването на града. Богатата и разнообразна програма започна с празнична литургия в храма "Св. Георги". За любителите на спорта на централния стадион бяха организирани различни състезания...

публикувано на 07.05.24 в 12:29